Nieuws 

Start nieuwe groep:

Op 27 oktober 2022 zal ik met een nieuwe groep starten. Deze is vol; de intakegesprekken moeten nog plaatsvinden dus er komen mogelijk nog plaatsen beschikbaar. U kunt hiervoor op de wachtlijst komen. In het voorjaar 2023 zal ik met een nieuwe groep starten. 

Medicatie bij het afvallen:

Op dit moment (4 juli 2022) zijn er 2 medicijnen beschikbaar die extra kunnen helpen als het afvallen niet wil lukken: Saxenda en Mysimba.  Deze medicatie zullen alleen worden voorgeschreven als  een erkende GLI (waaronder het Coolprogramma) niet succesvol is gebleken na één jaar deelname. Medicatie wordt altijd voorgeschreven door een arts.
Mensen die Saxenda al eerder hebben voorgeschreven gekregen, kunnen bij uitzondering doorgaan met dit medicijn vanuit de basisverzekering.

 

Lezing diabetes en een gezonde leefstijl:

Op maandag 8 augustus houd ik een lezing over diabetes en een gezonde leefstijl. Wat kan jezelf  doen om diabetes te voorkomen, te verbeteren of om te keren. De lezing vindt plaats in de bibliotheek in Wijchen van 14  uur tot 15.30 uur. Voor meer informatie en aanmelding zie: https://bibliotheekwijchen.op-shop.nl/893/leefstijl-als-medicijn-bij-diabetes/08-08-2022

Corona maatregelen:

De groepsruimte die ik tot de beschikking heb is zodanig groot dat we op 1,5 meter afstand kunnen zitten mocht dit weer nodig zijn. Ook is er voldoende ventilatie. We hanteren dan weer de regels van het RIVM: dit betekent dat we op 1,5 meter afstand zitten als dit weer nodig blijkt te zijn. Heeft u klachten die passen bij covid 19, laat u testen en blijf thuis zolang u nog geen uitslag heeft en natuurlijk ook als u positief getest bent. Ookal bent u gevaccineerd, ook dan kunt u toch nog besmet raken. Het kan zijn dat ik vraag om een zelftest als er een groepsbijeenkomst is.

Desondanks kan het gebeuren dat er een bijeenkomst "live" een keer niet doorgaat; dit kan oa ook te maken hebben met verscherpte maatregelen. We gaan dan de bijeenkomst via Zoom (internet) doen. Dit is ook mogelijk als je klachten hebt of je niet prettig voelt om de bijeenkomst "live" mee te maken.

Mijn motto is: houd je aan de regels en kijk vooral wat er WEL kan.