definitief.jpg

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) 

Wat is het?

+ CooL= Coaching op Leefstijl:  groepsprogramma in combinatie met individuele gesprekken

+ totaal aanpak voor mensen met overgewicht​​​ die willen afvallen

+ wordt geheel vergoed door de zorgverzekering en erkent als bewezen effectief

+  duur van het programma is 2 jaar

logo cool.png

10 jaar langer leven!

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een gezonde leefstijl veel gezonder en langer (gemiddeld wel 10 jaar!) door het leven kunnen gaan.

Ouder volwassenen koppel die Affectie
Rustieke Appeltaart

   Wanneer kunt u mee doen?

   als u:

  • 18 jaar of ouder bent

  • overgewicht heeft (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten (of dit al heeft)

  • of als u  ernstig overgewicht heeft (d.w.z. een BMI van meer dan 30)

  • én gemotiveerd bent om aan gezondheid en leefstijl in groepsverband te werken.

Herkent u dat?

Dat u het lastig vindt om af te vallen? Of dat u echt wel meer wilt bewegen, maar dat er steeds  iets tussen komt? En als het wel lukt om iets te veranderen, dat u snel weer terug valt in oude patronen? U bent niet de enige. Speciaal voor mensen zoals u, dus mensen die wel iets willen, maar bij wie het niet zomaar lukt, is er een programma gemaakt: CooL (Coachen op Leefstijl). Want gedragsverandering mag dan lastig zijn, het is niet onmogelijk.

Wat levert CooL u op?

Als u klaar bent met het CooL programma bent u meer bewust en hebt u zicht gekregen op uw patronen. U zit lekkerder in uw vel, u voelt zich gezonder, u bent afgevallen of meer gaan bewegen.  Misschien slaapt u beter, of kunt u zich meer ontspannen. Mensen met diabetes hebben mogelijk minder of helemaal geen medicatie meer nodig. Elke deelnemer aan CooL bedenkt vooraf wat hij of zij graag zou willen bereiken en gaat met zijn/haar eigen doelen aan de slag.

Wat doet een leefstijlcoach?

Een leefstijlcoach begeleidt mensen naar een gezondere manier van leven. Dit doet hij/zij door samen met u te kijken naar uw doelen en naar welke concrete stappen nodig én mogelijk zijn, om die te behalen. De leefstijlcoach is uw gids, maar u hebt de regie. Een leefstijlcoach is HBO geschoold op alle leefstijlonderwerpen als voeding, beweging, slapen, ontspanning en zingeving. Een leefstijlcoach kijkt naar lichaam en geest in zijn totaliteit.

Hoe ziet het programma eruit?              

U krijgt eerst een intake waarin uw verwachtingen en doelen worden besproken. Daarna volgt het basisprogramma en onderhoudsprogramma.

 

Intensieve fase

Bijeenkomsten vinden 1x per 3-4 weken plaats.

Gedurende 8 -10 maanden

8 groepsbijeenkomsten

4 individuele bijeenkomsten

waaronder de intake

 

Onderhoudsfase

Bijeenkomsten vinden 1x per 2 maanden plaats. 

Gedurende 14-16 maanden

8 groepsbijeenkomsten

3 individuele bijeenkomsten

 Onderhoudsprogramma

   Basisprogramma    

Elke  groepsbijeenkomst heeft een thema.  De onderwerpen die besproken worden zijn onder andere: bewustwording, gedragsverandering, bewegen, gezonde voeding, slaap, ontspanning en stressmanagement. 

Mijn inspiratie en informatie haal ik onder andere uit de onderzoeken van de Blue Zones en van de stichting

"jeleefstijlalsmedicijn.nl" waarin vele deskundigen samenkomen om tot een gezondere leefstijl te komen.

 

Bewustwording en met aandacht-zijn loopt als een rode draad door de bijeenkomsten. "Je kunt pas veranderen als je bewust bent". Ook de thema's van Wijchen Gezond: "Eet wijs, beweeg, reflecteer& leef met passie, en verbinding" komen aan bod. 

Daarnaast vindt u ook gezelligheid, herkenning en steun van uw groepsgenoten. Iedere deelnemer heeft zijn eigen wijsheid en ervaring en neemt deze mee om samen verder te komen.

Tijdens de individuele gesprekken  is er ruimte om uw persoonlijke vragen verder uit te diepen.

Na het basisprogramma volgt het onderhoudsprogramma. De leefstijlthema's van het basisprogramma worden herhaald en verdiept zodat een blijvende verandering plaats vindt. Ook onderwerpen die vanuit de groep komen kunnen verder behandeld worden.

Uw investering:

Deelname aan het leefstijlinterventie programma CooL wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering en gaat  niet af van uw eigen risico. Inmiddels heb ik met verschillende zorgverzekeringen contracten afgesloten. Niet alle verzekeringen bieden contracten aan. Mocht dit het geval zijn dan kan u de rekening zelf rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekering.

Bij deelname  wordt er van u verwacht dat u naar de bijeenkomsten komt, open staat en actief meedoet, dat u stap voor stap werkt aan uw gezondheid.

Meer informatie of aanmelden:

Na de intake vinden de groepsbijeenkomsten plaats op donderdagen van 20.00 tot 21.30 uur in het Leefstijlcentrum in Wijchen. De individuele gesprekken zullen in principe op een donderdagmiddag plaats vinden.

 

In oktober 2021 zal ik met een nieuwe groep starten. Deze is VOL. Niet alle intakes zijn gepland. U kunt nog wel op een reservelijst komen voor deze groep. De verwachting is dat ik pas in het begin van 2022 met een nieuwe groep kan starten. Mocht u hierin interesse hebben dan kunt u op een wachtlijst komen. Wilt u eerder starten dan kunt u contact opnemen met Dick Leseman zie https://mijn-leefstijlcoach.nl. Ook hij geeft het Coolprogramma in Wijchen.