top of page
definitief.jpg

Over mij

Mijn naam is Marian Nillesen, woonachtig in Groesbeek en werkzaam in Wijchen. Ik houd van mijn gezin, mijn werk, wandelen, gezelligheid en een goed gesprek. Als het even kan, fiets ik naar mijn werk. Mijn passie heb ik gevonden in het bijdragen aan gezondheid en geluk.

DSC_9459.JPG

Leefstijl als medicijn

In mijn werk als praktijkondersteuner bij de huisartsenpraktijk vind ik het geweldig om te zien wat een verbetering van leefstijl kan geven: mensen voelen zich fitter, verliezen gewicht en een chronische ziekte kan verminderen of zelfs verdwijnen. Mensen met diabetes kunnen door een verbetering van leefstijl minder medicijnen gaan gebruiken of zelfs helemaal stoppen! Toch blijkt in de praktijk dat het veranderen van een leefstijl vaak niet zomaar lukt. Xtra begeleiding brengt hier verandering in. In de afgelopen jaren heb ik een leefstijlcursus ontwikkeld en verschillende groepen met veel succes gedraaid waarin mensen daadwerkelijk blijvend afvielen en  meer gezondheid ervoeren.

Post HBO opleiding 

Door de resultaten van deze gezonde leefstijl ben ik  zo enthousiast geworden dat ik een aanvullende post HBO opleiding integrale leefstijlcoaching aan de Mark academy heb gevolgd.

Totale aanpak

Leefstijl gaat veel verder dan alleen gezonde voeding, bewegen en gedrag veranderen. Onderwerpen als ontspanning, slaap en omgaan met stress komen aan bod. Ook gaat het over hoe je in het leven staat, wat  jouw waarden en overtuigingen zijn, wat belangrijk voor jou is en hoe je hier naar kunt leven. Heb jij de regie in handen of word je geleefd? Het gaat over bewustwording, over jouw gedachten en gevoelens. Kortom: het gaat over jouw leven en hoe jij jouw leven wil leven. Hierin mogen bijdragen daar word ik blij van.

Positieve Gezondheid

Bij Wijchen Gezond en in het Leefstijlcentrum waar Positieve Gezondheid uitgedragen wordt, voel ik mij als ambassadeur en leefstijlcoach prima op mijn plek. Positieve gezondheid houdt in dat je naar de mens als totaal kijkt en niet alleen naar wat er niet goed gaat of wat  de klacht is. Een klacht of ziekte kan ook een aanwijzing zijn dat er op andere gebieden wellicht meer aandacht nodig is.

Nationale Diabetes Challenge

Elk jaar organiseer ik samen met andere praktijkondersteuners, diëtisten en fysiotherapeuten uit Wijchen van mei t/m september de Nationale Diabetes Challenge in Wijchen. Elke week lopen we dan een uur voor de gezondheid en gezelligheid. 

Gezondheid & Geluk

Het geeft mij veel voldoening om mensen te coachen en te begeleiden in  het ontdekken van eigen krachten en kwaliteiten, bewust te worden en stappen te zetten naar meer gezondheid en geluk. Als daardoor het risico van een chronische ziekte kleiner wordt of zelfs verdwijnt komen we tot een gezondere wereld.

bosBomen
bottom of page